×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Campanya preventiva MI: A L'ESTIU, PROTEGEIX-TE

Amb el començament de l'estiu, publiquem la campanya d'informació i sensibilització "A L'ESTIU, PROTEGEIX-TE" per tal de conscienciar a tots els nostres mutualistes i treballadors protegits de la importància d'adoptar unes correctes mesures preventives davant l'exposició a la calor i al disconfort tèrmic. ## Saps què fer per evitar un cop de calor o com aconseguir una adequada climatització a oficines i despatxos?.

Factors de risc:
  • CLIMÀTICS: Exposició a temperatures i humitats relatives altes. Ventilació escassa. Exposició directa als raigs del sol.
  • RELACIONATS AMB EL TIPUS DE TASCA: Dificultat per subministrar als treballadors aigua fresca. Realització de treball físic intens. Pauses de recuperació insuficients. Utilització d'equips de protecció que impedeixin l'evaporació de la suor.
  • PERSONALS: Pèrdua d'aclimatació. Condició física. Existència d'antecedents mèdics. Ingesta de determinats medicaments. Sobrepès. Edat avançada.

Els símptomes més comuns d'un cop de calor són patir taquicàrdies, tenir una temperatura interna superior als 40,6 º, respiració ràpida, absència de sudoració ... què s'ha de fer llavors? El primordial és situar al treballador en una zona a l'ombra i, si és possible, en un ambient fred. Ha desvestir al treballador i es recomanen dutxes amb aigua freda (15-18ºC mai inferior ja que es produiria una disminució de la pèrdua de la calor, a causa d'una constricció dels vasos sanguinis cutanis). Una altra possibilitat és cobrir el cos amb tovalloles humides, canviant amb freqüència i, preferiblement, en combinació amb un ventilador elèctric o un dispositiu similar, perquè la temperatura del cos disminueixi una mica més.

Pot ampliar la informació i resoldre els seus dubtes a través del següent document de consulta sobre Bones pràctiques preventives per evitar els cops de calor.