×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Espanya, el 35 en l'Índex Global de Competitivitat

Espanya s'ha col·locat al lloc 35 en l'Índex de Competitivitat Global que cada any elabora el Fòrum Econòmic Mundial i que des de fa sis anys lidera Suïssa, seguida per Singapur i els Estats Units. ##

L'anàlisi destaca que Espanya es manté estable i posa de manifest els esforços de reforma empresos per mantenir el dèficit pressupostari. També indica que s'ha millorat la solidesa del sistema financer, s'ha reduït la burocràcia i s'ha augmentat la flexibilitat del mercat de treball.

L'anàlisi marca, però, la percepció de les institucions com un dels punts a millorar, ja que hi ha mala qualificació sobre corrupció i eficiència. També s’assenyala el baix accés a préstecs, un mercat laboral rígid i les dificultats per retenir el talent com a aspectes negatius. D'altra banda, com a fortaleses destaquen les infraestructures de transport, els nivells de connectivitat i l'ampli sector de la població que disposa d'ensenyaments superiors.

Finalment, la innovació és un altre dels punts que necessitaria millorar-se, ja que es detecta una baixa inversió en investigació. Precisament, aquesta és una de les principals fortaleses de Suïssa, que és el país que encapçala l'índex.