×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Canvia la IT per a contractes a temps parcial

La presentació per Incapacitat Temporal (IT) per a contractes a temps parcial canviarà la manera de calcular-se per simplificar la gestió d'aquest tipus de baixes, solucionant així la complexitat del càlcul anterior. D'aquesta manera, es calcularà segons la durada de l'últim contracte i, en tot cas, d'un període màxim de tres mesos aplicant el principi de proporcionalitat.

El nou càlcul parteix del fet que la base reguladora diària és el resultat de dividir la suma de les bases de cotització a temps parcial acreditades des del començament del contracte, amb un màxim de tres mesos immediatament anteriors a la baixa, entre els dies naturals compresos en el període d'IT.

Per contra, l'actual sistema de càlcul d'aquesta prestació per als contractes a temps parcial parteix del nombre de dies de vigència de la relació laboral i que es mantingui l'activitat, dividit pel nombre de jornades cotitzades en els últims tres mesos. Aquest sistema de càlcul obligava a consultar el contracte.

És més, per als contractes a temps parcial es proposa una fórmula més senzilla que permet a les empreses i a les entitats gestores o col•laboradores de la Seguretat Social liquidar directament l'import de la prestació a la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) que ha de descomptar-se l'empresari dels butlletins de cotització. El nou mètode facilitarà el control d'aquestes quanties. Amb el nou sistema, l'INSS ha de determinar la quantia a descomptar per part de l'empresa.

Així ho especifica l'esmena que el Govern ha registrat al Congrés al projecte de llei de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) pel 2015, que modifica el text refós de la Llei General de la Seguretat Social pel que fa a les bases reguladores de les prestacions a què tenen dret els treballadors a temps parcial. Aquesta proposta es presenta en el marc de la reforma del sistema de liquidació de quotes de la Seguretat Social que s'està tramitant actualment al Congrés i que serà aprovada dimecres que ve.