×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Augmenta la contratactació un 10% al Nadal

La previsió de contractació per a aquesta campanya de Nadal és de 110.000 nous contractes, el que significa un 10% més respecte al 2013 i aproxima la xifra de contractació a l'obtinguda abans de la crisi, segons el IX informe sobre contractacions que ha publicat avui Adecco. Entre novembre i gener aquestes contractacions suposaran el 29,3% de les que es realitzen en el sector i es preveu superar els 375.000 nous contractes. Si les contractacions d'aquests mesos es mantinguessin al llarg de l'any, la taxa d'atur a Espanya arribaria a reduir-se fins a un 19,5%, el que suposaria una reducció de 4,2 punts respecte a l'actual.

Sectors com la distribució, l'atenció al client o força de vendes, l'alimentació, l'hostaleria i la restauració són els reis a l'hora de generar ocupació, encara que moltes indústries auxiliars es veuen positivament afectades per l'augment del consum que comporten aquestes dates. Segons les estimacions d'Adecco, els sectors tradicionalment vinculats al Nadal i al consum seran on més llocs de treballs es generaran, destacant l'atenció al client i la força de vendes. El perfil comercial (hostesses, promotors, teleoperadors o dependents) serà el més buscat per aquesta temporada. Per Page Personnel, dos dels perfils més sol·licitats seran els de customer service i administratiu de logística per a tot allò relacionat amb el control del tràfic de mercaderies i gestió de magatzem, sobretot es busquen aquests perfils en l'àmbit del comerç electrònic.

La Comunitat de Madrid i Catalunya són les regions que més elevaran la seva contractació amb augments del 25% respecte al mateix període de l'any 2013, segons Adecco. Les segueixen Andalusia (20%), Balears (15%), Cantàbria (12%), i Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Galícia i Múrcia, totes aquestes amb un creixement estimat del 10%. Finalment, amb increments pròxims al 5% en les seves contractacions trobem País Basc, Canàries, Castella-la Manxa, Navarra, la Rioja i Extremadura. Tot i això, si tenim en compte la xifra absoluta de contractes, Andalusia se situa al capdavant de les previsions amb gairebé 24.000 nous llocs de treball, seguida de Madrid que generarà 23.300 i de Catalunya, que també superarà els 20.000 contractes. Només aquestes tres regions concentraran més del 60% de les contractacions que es realitzaran en aquests mesos. A l'altre extrem de les contractacions per autonomia, trobem Extremadura amb 220 contractes, la Rioja amb 400, Astúries amb 430 i Balears amb 520 persones contractades.