×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La Seguretat Social augmenta la recaudació

La recaudació líquida del sistema de la Seguretat Social ha augmentat fins novembre en 2.269 milions d’euros respecte al mateix període del 2013, segons el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. El secretari d’Estat, Tomás Burgos, afirmà que els ingressos estan evolucionant per sobre de les taxes d’afiliació al sistema.  

La recaudació mensual de la Seguretat Social es troba al voltant dels 8.900 milions d’euros. Aquesta millora es deu en part a les mesures introduïdes pel Govern per a complir amb el dèficit de l’1% previst per a aquest any. A més, la millora del comportament de l’afiliació al sistema i la gestió del mateix han permès reduir la morositat fins una taxa històricament baixa del 2,12%. També es valora positivament la millora de les cotitzacions a causa de l’impuls que se li ha donat a la contractació estable,  amb  accions com les “tarifes planes” de 100 euros per als que creen ocupació neta a l’empresa, i que ja ha beneficiat a més de 158.100 persones.  

El secretari d’Estat també ha informat que els pensionistes han guanyat 1.768 milions d’euros de poder adquisitiu entre 2013 i 2014. Aquestes dades estan d’acord amb el que es va establir als Pressupostos Generals de l’Estat que per a 2015 recullen una pujada del 0,25% a les pensions, el mínim contemplat a la reforma. El Govern ja va pujar les pensions de caràcter general un 1% i les inferiors a 1.000 euros un 2% al 2013, any en el qual l’inflació es va situar al 0,2%. Pel que fa al 2014, la pujada ja va ser del 0,25% d’acord amb la reforma de pensions i amb una taxa d’inflació en negatiu.