×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L’atur baixarà un 20% al 2015

L'Institut d'Estudis Econòmic, un think tank lligat a la CEOE, ha presentat un informe amb les seves previsions econòmiques i eleva una dècima adicional el creixement que arribarà a experimentar Espanya en la seva economia fins al 2,5% del PIB.

Aquest creixement es veurà reflectit immediatament en la creació d'ocupació, ja que el IEE augura que es crearan fins a 228.300 llocs de treball en el proper any, la qual cosa suposarà un avanç en l'ocupació de l'1,4%. Les previsions positives del mercat laboral portaran al fet que la taxa d'atur baixi a la fi del proper any del 20%, un fet que no succeïa des del tercer trimestre de 2010 segons les dades de l'INE, i a complir de "sobres" els objectius de dèficit pactats amb la Comissió Europea per a aquest exercici (5,5% del PIB) i del que ve (4,2%).

El nou escenari econòmic es produirà per la convergència de dos factors: la caiguda del preu del petroli i la rebaixa intensa dels costos de finançament. Tots aquests factors es veuran propiciats per dos motors clau sobre els quals es basarà la recuperació d'Espanya, segons ha detallat el president de l'IEE,  seran la baixada del cost mitjà de finançament, que es troba en mínims des de 1857, i en l'augment de la competitivitat i de la posició internacional d'Espanya.