×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El nombre d'autònoms va augmentar en 2014

El 2014 va tancar el seu exercici amb un increment dels treballadors per compte propi en totes les comunitats autònomes, segons un informe redactat per la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA). L'augment de 75.465 treballadors per compte propi va suposar el segon millor increment anual, la qual cosa va portar a aconseguir la xifra dels 3.125.806 autònoms i implica un avanç en 2014 del 2,5%, el que triplica la de 2013.

Per autonomies, destaca l'increment registrat a Canàries, amb un 4,1%, Illes Balears, un 3,8%, i Andalusia amb un 3,5%. També va haver-hi altres comunitats, com Murcia, Madrid i la Comunitat Valenciana, que es van situar per sobre de la mitjana nacional. En l'altre extrem de la llista se situen el País Basc i Castella i Lleó on es va obtenir un increment inferior a l'1%.

Respecte a l'increment per sector d'activitat, destaca l'augment registrat en el Comerç, amb 17.011 nous autònoms, i les Activitats Professionals, amb un augment de 16.628 nous treballadors. Una altra dada destacable és l'ampliació del nombre de treballadors autònoms en el sector de la Construcció, un dels més castigats per la crisi econòmica. En el Transport es va experimentar un descens del 0,4%.

Es preveu seguir la tendència de la recuperació durant el 2015, amb més afiliats i més emprenedors, segons assenyala el president de ATA, Lorenzo Amor. Aquesta recuperació ve impulsada pels canvis implementats al 2015 sobre la reducció de la retenció, que baixa d'un 21% a un 19% aquest any.