×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Creix la contractació a temps parcial

A Espanya, el treball a temps parcial ha augmentat en 4 punts percentuals de 2007 a 2013, passant del 11,4% al 15,7% d'empleats amb aquest tipus de jornada. Així, el total de persones que tenien un contracte a temps parcial es va situar en 2,5 milions de treballadors al 2013, segons un informe de Randstad a partir de dades oficials d'Eurostat corresponents a 2013.

El creixement del treball a temps parcial s'ha registrat també a Europa, on s'ha passat del 17,5% del total de treballadors amb aquesta modalitat contractual al 2007 al 19,6% al 2013. Al costat d'Espanya, els països que més han vist augmentar el treball temporal són Itàlia i Portugal. Països Baixos i Suïssa són els països amb més ocupats a temps parcial, amb el 50 % i el 35,1% respectivament. Per contra, Croàcia i Polònia mantenen les seves xifres d'ocupació parcial registrades al 2007.

Per sexe , a Espanya són les dones les que les que més desenvolupen la seva activitat a temps parcial, situant el total en una de cada quatr . Així , enfront del 7,7% dels homes que treballa amb aquest model, el percentatge de dones se situa en un 25,2%. A Europa, la relació és del 8,7% dels homes enfront del 32,3% de les dones.

Per edats, aquest model contractual és una de les opcions perquè els menors de 25 anys puguin accedir al mercat laboral. A Europa, un de cada tres treballadors menors de 25 anys treballa a temps parcial. Així, Noruega, Dinamarca o Suècia són països on més del 50% dels joves desenvolupa la seva activitat amb aquest model de contracte, tot i que és als Països Baixos on més joves tenen aquest contracte, amb una taxa que arriba al 77% d'empleats. A Espany , la taxa és força superior a la mitjana Europea, situant el total en 47,2% el 2013.