×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Augmenten els contractes amb mobilitat interprovincial

Randstad, empresa dedicada a solucions globals de recursos humans ha dut a terme un estudi sobre la mobilitat dels treballadors per accedir al mercat laboral. Per a això, s'ha basat en les últimes dades de migració interprovincial i la contractació recollides al Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).

L'estudi mostra que, en 2014, es van signar 2.112.989 contractes que implicaven desplaçament interprovincial. Aquesta tendència ascendent es produeix des de 2007, quan ja es van registrar 2,3 milions de contractes.

La comparativa que Randstad va realitzar entre les diferents regions del panorama nacional, va donar com a resultat el percentatge de contractes que impliquen mobilitat sobre el total de contractes signats, sent en 2014, un 12,6% sobre el total.

Durant els últims 12 mesos, destaca una evolució positiva en la majoria de les regions. Les comunitats autònomes que més han augmentat les seves taxes d'ocupació són Balears, Galícia, Múrcia i Andalusia. En el cas dels saldos per comunitats autònomes, destaquen 16 províncies, entre elles, les més notables són Madrid, Barcelona i Balears, amb un total de 167.000, 49.000 i 30.000 treballadors, respectivament.

Per la seva banda, el mercat laboral es veu influenciat per aquests desplaçaments, on les taxes d'ocupació estan en continu augment i descens, en funció de si la regió és emissora o receptora de treballadors.

L'estudi també detecta el grau d'incidència que té la mobilitat respecte a l'activitat professional. El sector de l'agricultura i la pesca han augmentat el nombre de contractes de mobilitat des de 2013, amb un creixement del 19,4% al 25,7% en 2014. I en la indústria, la xifra ascendeix fins als 149.000 contractes, que suposa un volum del 7% dels contractes de mobilitat.