×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Aprovat el Pla de Contractació del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social

El Pla de Contractació del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social (MEYSS) per aquest 2015 ha estat aprovat. Malgrat l'existència d'altres iniciatives per planificar i programar la contractació, aquesta mesura resulta pionera, ja que inclou a tots els òrgans, organismes i entitats del Ministeri d'Ocupació, i, amb això, es busca reforçar la transparència, la publicitat i la concurrència en l'activitat contractual.

En el Pla s'inclouen les dades bàsiques dels contractes que s'iniciaran o es prorrogaran durant aquest 2015 pel Ministeri, juntament amb els tres organismes autònoms inclosos – Servei Públic d'Ocupació Estatal, Fons de Garantia Salarial i Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball- i les entitats gestores i serveis comuns de la Seguretat Social.

El 46% de l'import dels contractes a celebrar corresponen a la Tresoreria General de la Seguretat Social, sent l’òrgan més gran de contractació del Ministeri. Li segueix el propi Ministeri amb el 18% dels contractes, l'Institut Nacional de la Seguretat Social (14%) i el Servei Públic d'Ocupació Estatal (11%).

Del nombre total de contractes, 4.655, els de serveis suposen el 57% del total i el 68% del seu import total. Cal destacar la seguretat i vigilància, i la neteja d'edificis administratius, que suposen un 38% de l'import total dels contractes i el 23% del seu import total.

El 85% dels contractes que el Ministeri preveu licitar durant 2015 seran procediments totalment oberts a qualsevol licitador o empresari interessat. La resta de procediments de contractació, són negociats i restringits i, contractes menors.

El Ministeri també ha subratllat que cada mes es destinen 10 milions al pagament de les pensions provinents del sistema de la Seguretat Social i 3 milions en prestacions per desocupació, on li pressuposto per aquest 2015 és superior als 163 mil milions d'euros.

Amb aquesta iniciativa es busca fer més eficaç la contractació administrativa, podent reduir costos. A més, el Pla guarda relació amb mesures preses a partir de l'Informe per a la reforma de les Administracions Públiques (informe CORA), pel qual se simplificaven i eliminaven duplicitats i traves detectades en el mateix.

El Pla de Contractació del MEYSS 2015 i les dades bàsiques dels contractes que ho integren es poden consultar al Portal de Transparència del Govern d'Espanya.