×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Les empreses familiars aposten pels valors i la innovació

En el context actual que travessa el país, on la crisi sembla que està remetent, les empreses familiars han seguit creixent i avançant. La clau? Apostar per un model de lideratge basat en valors tradicionals i innovació adaptativa.

Durant aquest temps, les empreses han desenvolupat la intel·ligència de mercat, amb la finalitat d'identificar què està passant en ell, i apostant per la innovació per adaptar-se a aquests canvis.

El I+D, del que tant hem sentit parlar, dota a les empreses de la capacitat per desenvolupar productes, serveis o processos propis, que proporcionen a la companyia un avantatge competitiu respecte a les altres. D'altra banda, el desenvolupament estratègic també és fonamental si l'empresa vol seguir creixent, doncs estem en un món globalitzat, i la internacionalització s'ha convertit en una oportunitat.

Les claus que esmentàvem a l'inici -els valors tradicionals i la innovació adaptativa- milloren de manera substancial a una empresa, ja que aquestes opten per la cura del talent, convertit en un dels recursos vitals de les organitzacions. Aquesta ètica és valorada molt positivament atès que, en molts sectors de la societat ja s'ha perdut. A més, cuidar als empleats contribueix a la construcció de marca, per fer-la fort.

Així mateix, la innovació adaptativa sol donar-se pel relleu generacional dins de la companyia, amb la qual cosa s'adapta als canvis del mercat, sense perdre els valors tradicionals que els fundadors van crear. Per això, aquest canvi generacional serà més avantatjós si es posa al capdavant un líder emprenedor, que ajudi al creixement i a la rendibilitat del negoci. I les noves tecnologies, si se sap aprofitar tot el seu potencial, seran eines molt útils que ajudaran a emprendre i a ser més competitius.

En resum, que mai es perdin les ganes, la passió i l'energia per seguir creixent.