×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Redueix els sorolls al treball per millorar el clima laboral

En l'àmbit laboral, els efectes més estudiats del soroll sobre el comportament han estat els que afecten al rendiment i al comportament social, especialment, a la comunicació. Depenent del lloc de treball, l'exposició pot afectar de manera més evident o menys. No és el mateix per qui treballa en una fàbrica com per qui treballa en una oficina, però en tots dos casos existeix la mateixa complicació.

És possible aconseguir un major benestar i rendiment del treballador amb unes mesures bàsiques per reduir el soroll, i aconseguir el confort acústic en el lloc de treball.

Aquest concepte – confort acústic – és el nivell de soroll acceptat com a confortable per als treballadors, és a dir, aquell que no és molest, i per tant, permet seguir amb l'activitat laboral sense distraccions. És important tenir en compte que, l'aparició de sorolls provoca en les persones un canvi d'atenció davant el nou estímul i, si aquest és continuat, pot afectar en detriment de la seva activitat laboral.

I com podem aconseguir el confort acústic?

En primer lloc, les persones també generem sorolls. Molts són propis de l'activitat laboral, i poden molestar a aquells que tenim al nostre al voltant. Això es podria solucionar amb la utilització de materials que insonoritzin les parets, sostre i sòls, o bé, utilitzant parets que divideixin l'espai. Si aquesta última opció no et convenç, arriba a un acord amb els teus companys i pacta unes normes, serà beneficiós per a tots.

Equips com les impressores es poden aïllar en habitacions que s'utilitzin menys perquè no molestin. Així com les instal·lacions i climatització que també generen soroll, es podria solucionar usant connexions aïllants, materials absorbents o elements que evitin les vibracions.

Recomanem, abans de res, que l'empresa faci una avaluació dels sorolls amb la finalitat de dissenyar la millor solució. No totes les mesures correctores tenen un cost elevat i tot això comportarà a una millora de la productivitat.