×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Els directius troben en l’emprenedoria una nova sortida professional

Un 30% dels executius que han estat acomiadats després d'un procés de reestructuració decideixen treballar per compte propi, així ho ha assenyalat MOA BPI group, companyia especialitzada en gestió i consultoria de recursos humans.

Els més emprenedors són la franja d'edat compresa entre els 40 i 50 anys. Aquest segment d'edat parteix amb un clar avantatge, i és que, fins a aquest moment havien treballat per compte aliè. Per això, són perfils acostumats a engegar i liderar projectes. Per tant, compten amb una dilatada experiència així com talent i, qualitats bàsiques d'un emprenedor.

Tal com assenyalen des de MOA BPI group, aquests directius compten amb cinc factors clau per iniciar nous projectes per compte propi: la capacitat de lideratge, experiència en la gestió d'equips i projectes, una extensa xarxa de contactes i la capacitat per finançar els projectes que vulguin iniciar.

Per aquesta raó, solen tenir molt més èxit a l'hora d'engegar les seves idees, en menys temps. Prop d'un 60% d'executius només necessiten entre 5 i 9 mesos per llançar al mercat el seu projecte de negoci.

En l'estudi “Tendències globals d'ocupació en els executius”, realitzat per la consultoria, destaca que els executius solen emprendre línies de negoci similars a la seva anterior activitat. Aprofitant els factors esmentats anteriorment, tals com la seva experiència o la xarxa de contactes, capitalitzen aquests actius desenvolupant la seva activitat professional com freelance o a través de noves empreses de consultoria o serveis especialitzats.

Si bé és veritat que, molts d'ells, aprofitant la situació, es decanten per posar en marxa projectes als quals sempre els hagués agradat dedicar-se, basats en aficions, entreteniments o sectors pels quals sempre han tingut interès.

Per tant, no deixem passar l'oportunitat d'emprendre i dedicar-nos al que sempre ens hagués agradat. És el moment de treure partit a la nostra experiència i coneixement.