×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Tecnologia i cultura corporativa com a eines per retenir el talent

Avui ens hem fet aquesta pregunta: què és el ”talent”?, i per respondre a aquesta qüestió hem trobat una entrevista recent a Sarah Harmon, head of Spain & Portugal, LinkedIn Talent Solutions. Per a aquells que no ho sàpiguen, es tracta d'una xarxa de contactes professionals que, actualment, utilitzen més de 30.000 empreses de tot el món per identificar i reclutar el millor talent.

I en aquesta xarxa, conceben el “talent” com una de les qualitats que compleixen perfectament amb els requisits d'un lloc de treball.

Tal com avançàvem anteriorment, el talent s'ha convertit en un dels actius més importants d'una empresa, i per aquest motiu, la cerca d'aquest s'ha diversificat. Existeixen eines que faciliten trobar als millors professionals i, per això, és tan important mostrar aquelles qualitats que ressaltin més el teu talent, aquelles que t'aportin més valor com a professional.

LinkedIn és una de les eines de cerca de treball més usades pels professionals. Aquesta xarxa permet crear la teva identitat professional online i ressaltar allò que sigui més rellevant. A més, permet connectar-te a una xarxa de contactes i establir relació amb altres professionals. Per això, és tan important tenir un perfil complet i actualitzat, així com participar en els grups que més t'interessin per a la teva activitat professional. D'aquesta manera, podràs estar al dia de totes les novetats i tendències sobre el sector que més t'interessi.

Harmon esmenta en l'entrevista uns consells bàsics que hem resumit perquè puguem treure el màxim profit al nostre perfil:

· Afegir una fotografia que transmeti la imatge que desitgis.

  • Destacar, amb les teves pròpies paraules, on has estat treballant i el lloc actual, posant de manifest la teva especialitat, així com incloure tota qualificació rellevant per a la teva carrera.

· I és fonamental sol·licitar recomanacions a persones que hagin treballat amb tu i que puguin aportar veracitat al teu perfil.

Si bé, des del punt de vista de l'empresa, la tecnologia ha de ser un aliat per fidelitzar als seus treballadors, un bon lideratge i una cultura corporativa potent també són dues eines poderoses que poden ajudar i així aconseguir ser més competitius. Per tant, és recomanable que les companyies dediquin esforços a mantenir una bona relació amb els seus empleats i mantenir-los motivats.