×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Aprovada la nova mesura de Formació per a l'Ocupació

Divendres passat el Consell de Ministres va aprovar el Reial Decret-Llei per a la reforma urgent del Sistema de Formació Professional per a l'Ocupació en l'àmbit laboral. Aquesta mesura pretén renovar el model de formació vigent fins al moment, el qual ha permès la formació de molts treballadors al llarg dels últims 20 anys, però que presentava algunes febleses que l'Executiu pretén reforçar.

El nou model persegueix 5 objectius estratègics:

  1.       Afavorir la creació d'ocupació estable i de qualitat
  2.       Contribuir a la competitivitat empresarial
  3.       Garantir el dret a la formació laboral, especialment dels més vulnerables
  4.       Oferir garanties d’ocupabilitat i promoció professional dels treballadors
  5.       I, consolidar en el sistema productiu una cultura de la formació

La nova reforma, immersa en el marc d'una nova cultura de l'ocupació, ofereix un nou enfocament i pretén contribuir a la competitivitat empresarial i millorar l’ocupabilitat dels treballadors, garantint el dret a la formació permanent, inclòs en la reforma laboral de 2012.

Es persegueix corregir el desajustament detectat entre els cursos oferts i les demandes d'ocupació existents, per garantir l'adequació dels continguts a les necessitats del teixit productiu.

Finalment, aquesta mesura busca evitar qualsevol tipus d'irregularitat en la gestió de fons públics, aconseguint una major transparència enfront del frau i una major qualitat a la formació dels treballadors i els aturats. Pel que, els empresaris hauran de participar en la planificació dels cursos, introduint aquelles necessitats de formació que hagin pogut detectar, garantint la formació contínua dels treballadors.