×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La cerca d'ocupació creix des de 2010

Les últimes dades oficials publicades pel Servei Públic d'Ocupació Estatal, corresponents als mesos de gener entre 2010 i 2015, reflecteixen que el nombre de treballadors en cerca d'ocupació ha crescut per primera vegada en sis anys, segons dades recollides per Randstad.

En total, 843.000 persones que actualment es troben treballant, són demandants d'ocupació. Aquesta xifra representa que un 14,3% del total de persones registrades busquen treball. Per tant, s'aprecia un increment respecte al passat any, atès que la xifra fregava el 14%.

Així doncs, en 2015 es registra el primer augment de treballadors que busquen una altra ocupació. Aquest canvi de tendència es deu, en gran manera, a un augment de la confiança, la millora de les taxes d'ocupació i la creació de llocs de treball i, tot això, dóna com a resultat un major optimisme a l'hora de buscar una altra ocupació. Dues de les raons per les quals els empleats busquen una altra ocupació, poden deure's a la seva voluntat per millorar la seva situació laboral actual, o bé, per compatibilitzar amb altres activitats laborals que tinguin.

Per comunitats, Balears i País Basc dupliquen la taxa nacional, que se situa en un 14,3%. A Balears, el 39% de persones que demanden ocupació es troben treballant i, al País Basc, el 28,5%. Altres comunitats autònomes, com Aragó, Navarra o Andalusia també es troben per sobre de la mitjana, amb percentatges que oscil·len entre el 15% i el 18,5%. A més, les dades recollides també analitzen les tendències per sectors econòmics, on s'aprecia una evolució positiva en agricultura, indústria i serveis.

La formació també està relacionada amb les taxes de demanda d'ocupació. Més de 160.000 treballadors amb educació superior es troben buscant una altra ocupació (18% del total), mentre que, els treballadors amb formació secundària, descendeix al 13,9%. Així doncs, a major formació acadèmica, major taxa de demanda d'ocupació de les persones en actiu.