×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Descendeix el nombre de treballadors afectats per ERO

El nombre de treballadors afectats per expedients de regulació d'ocupació ha descendit un 52,7% al gener respecte al mateix mes del passat any. Segons dades proporcionades pel Ministeri d'Ocupació, la xifra d'afectats se situa entorn dels 9.115 treballadors.

Aquesta dada significa que les empreses forçades a aplicar aquesta mesura han disminuït un 55,3%, fregant les 660 empreses. Per tant, el nombre d'expedients ha baixat fins a 775 procediments, la qual cosa significa un 51% menys respecte el 2014.

Aquesta tendència a la baixa es reflecteix també, segons el tipus de procediment, en el nombre d'empleats que s'han vist inclosos en acomiadaments col·lectius, descendint un 4,2% en taxa interanual. La xifra de suspensions de contractes també va disminuir un 55,3% i els treballadors als quals se'ls va reduir la jornada laboral van baixar un 69,2%. En la major part dels procediments que es van efectuar, el 94,3% comptaven amb l'acord entre ambdues parts.

Per sectors, la construcció va registrar el descens més gran d'afectats per un ERO, un 62,8% (925 treballadors) menys en comparació de 2014. El sector serveis va reduir la taxa un 58% (3.284 treballadors), i la indústria va retallar la xifra fins a aconseguir un 48,7% (4.537 treballadors).

Les comunitats autònomes que més s'havien vist afectades per la regulació d'ocupació el passat any, han reduït notablement la xifra. El País Basc, amb 1,733 treballadors implicats, va reduir la taxa un 47,6%; Catalunya un 41,6% menys, i Andalusia la que més ha reduït la xifra fins a aconseguir un 70,7% menys d'empleats afectats.