×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Prestacions d'assistència social per a treballadors accidentats

Entre el període 2006 i 2013, les mútues van destinar més de 125 milions en ajudes a treballadors que, a conseqüència d'haver sofert un accident laboral, es van trobar en una situació d'incapacitat permanent reconeguda, o bé, requereixen d'ajuda per a la seva reinserció al món laboral i mancaven dels mitjans econòmics suficients. A més, aquestes ajudes a treballadors accidentats són independents a les disposades per la Seguretat Social i, alhora, són compatibles entre elles.

D'altra banda, els familiars o persones vinculades a treballadors que han mort en un accident laboral o bé per una malaltia derivada de l'activitat professional, també poden disposar de les ajudes econòmiques concedides per la Comissió de Prestacions Especials.

Aquest òrgan decideix la quantitat econòmica que destina a cada cas, en funció de la valoració que faci de les necessitats socials de l'afectat, tals com els ingressos que percep la unitat familiar i la disponibilitat de la Reserva d'Assistència Social que tingui la pròpia mútua.

L'any 2013, les mútues es van gastar de mitjana per treballador 1.994 euros, destinant 22,5 milions d'euros a ajudes socials, sobretot a despeses de lloguer o hipoteca, ajudes per estudis o plans de formació enfocats a facilitar la reinserció laboral del treballador, i per adaptar l'habitatge, per exemple, en l'eliminació de barreres arquitectòniques.

Passa sol·licitar aquestes ajudes, el treballador accidentat o bé els seus familiars poden fer-ho directament a través de la pròpia mútua on tingui cobertes les contingències professionals. Així mateix, arran de la nova Llei de Mútues, vigent des de l'1 de gener d'aquest any, es va crear la Reserva d'Assistència Social perquè les mútues destinin una part dels seus excedents a ajudar als treballadors accidentats i/o als familiars que ho necessitin, després de sofrir un accident o malaltia laboral.