×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

A més formació major taxa d'ocupació

Després de sis anys consecutius de descens, 2014 va tancar amb dades positives en ocupació per als treballadors amb formació acadèmica superior (cicle formatiu de grau superior, titulació universitària, màsters o doctorats). Així ho recull l'últim informe realitzat per Randstad Professionals, en el qual desvela que Espanya va acabar amb 8,68 milions de professionals amb estudis superiors, perfil en què la taxa d'ocupació es va situar en el 85,7%. Els professionals amb educació secundària van augmentar en 139.000 i, per contra, els professionals amb educació primària o menor van descendir en 205.000 persones.

La taxa d'ocupació dels treballadors amb formació superior va augmentar en la majoria de les comunitats autònomes, especialment a Balears, on la taxa va pujar més de set punts fins a aconseguir el 89,9%, i a Madrid l'increment va pujar fins al 90%. Contràriament, Canàries, Extremadura, Castella-La Manxa i Astúries van ser les comunitats on l'ocupació d'aquests professionals van descendir entre una i tres desenes.

Per gènere, les dones amb formació superior van incrementar la taxa d'ocupació més que els homes. Fins al 84,4% les dones enfront del 87,1% en els homes. Malgrat això, Randstad apunta que en el que portem de 2015, les ràtios s'han igualat.

Una dada positiva que es destaca en l'informe és en el segment de població de més de 45 anys, atès que la taxa se situa en gairebé el 90%. La franja d'edat de 30 a 45 anys en el 86,6% i, finalment, els treballadors de menys de 30 anys la taxa és del 73,5%.