×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Claus per aconseguir una bona qualitat de vida laboral

La falta de compromís és una de les tasques pendents on les empreses han de posar l'accent principalment amb l'objectiu de reduir els nivells d'insatisfacció en el treball. L'informe Gallup Global Workforce Report 2013, recull una dada esperançadora en relació al compromís dels empleats amb l'empresa en la qual treballen, on el 87% de la força de treball mundial té possibilitats de millora.

Però, com les empreses poden millorar la qualitat de vida en l'entorn laboral i reforçar el vincle amb els seus treballadors?

Sodexo, empresa dedicada a serveis lligats a la qualitat de vida en el treball, ha realitzat un estudi en el qual estableix les sis dimensions essencials per a una òptima qualitat de vida en l'entorn laboral.

  1. La interacció social és la primera dimensió. Amb això, es refereix als vincles que s'estableixen entre els empleats a partir d'activitats o esdeveniments en els quals es fomenta la companyonia. Una de les formes per aconseguir-ho és establint una cultura empresarial basada en la contribució al ben comú, i en la qual es mostri que els treballadors són valorats i respectats.
  2. La importància de crear un entorn físic que afavoreixi la concentració, així com establir un disseny d'objectius, contribuiran a aconseguir la segona dimensió, que és la facilitat i eficiència en el desenvolupament de les tasques en el lloc de treball.
  3. Per tant, la tercera dimensió seriosa que l'entorn físic permeti concentrar-se i expressar la creativitat.
  4. El creixement personal, és a dir, tot allò que possibilita l'aprenentatge i el progrés en els treballadors, fa que se sentin motivats i, amb això, augmenta la seva satisfacció laboral. En 1958 Frederick Herzberg va descobrir que el 81% de les causes que produeixen la satisfacció laboral eren motivadors, promovent el creixement i el desenvolupament, mentre que d'altra banda, el 69% de les causes que produïen la insatisfacció, estaven relacionades amb el salari i les relacions interpersonals.
  5. Els programes de reconeixement empresarial repercuteixen positivament en la retenció dels empleats, on la taxa augmenta un 21%. A més, els beneficis empresarials també augmenten un 27% i les vendes són un 50% més altes. Per tant, apostar pel reconeixement perquè els treballadors percebin que l'empresa els valora i aprecia té beneficis per a tots.
  6. Salut i benestar. L'estrès segueix sent l'enemic amb el qual empresa i treballador han de bregar diàriament. Perquè viure amb elevats nivells d'estrès o ansietat repercuteix en detriment de la vida de les persones, comporta riscos o problemes de salut, i això afecta tant a ocupador com a empleat. La solució? Implementar una cultura corporativa que promogui un estil de vida saludable així com establir unes directrius per manejar l'estrès, i amb això, facilitar un bon clima de treball que augmenti el benestar de tots els treballadors.