×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Els joves prefereixen emprendre i treballar pel seu compte

Augmenten els joves que volen emprendre. Així ho recull la segona enquesta realitzada a més de 3.000 espanyols menors de 30 anys, on gairebé el 40% preferiria treballar per compte propi, enfront del 60,7% que es decanten per treballar per a un altre. Dels quals opten per treballar per compte propi, un de cada tres crearien la seva pròpia empresa i el 6,2% preferirien ser autònoms.

Per activitats econòmiques, les opcions per emprendre es diversifiquen en diversos sectors. Un de cada quatre es decanta per la creació d'un establiment vinculat al sector de l'hostaleria i la restauració, i un 8,8% dels enquestats per una empresa relacionada amb l'ensenyament. Així mateix, el 6,5% obririen un negoci dedicat a l'oci i activitats lúdiques.
El motiu pel qual el 40% dels joves prefereix treballar pel seu compte resideix en l'emoció de crear i gestionar alguna cosa propi (67% de les respostes). D'altra banda, el fet de tenir independència personal (47%) i, finalment, haver detectat una oportunitat per emprendre un negoci seria una altra de les raons (43,7%).

Malgrat això, pel 77% dels joves és molt difícil emprendre. El 47% consideren que la dificultat per aconseguir finançament és un dels principals obstacles. Seguidament, el fet de no tenir una idea d'èxit és una altra de les dificultats per emprendre (28,2%) i, finalment, el desconeixement dels tràmits necessaris per iniciar una activitat empresarial (14,4%) i els impostos (13,7%).

La majoria dels joves enquestats (92%) opinen que no existeixen suficients ajudes públiques per als projectes i el 8% opina que sí. D'altra banda, l'enquesta també recull que la majoria desconeixen les possibles formes de finançar els projectes i, per això, tres de cada quatre reclamen més ajudes econòmiques per part de l'Executiu.
El 57% són de l'opinió que els tràmits burocràtics són excessius i que s'haurien de reduir, així com un 48,4% que demanda més orientació a l'hora d'emprendre.

Malgrat el nombre de joves que optarien per emprendre, més de la meitat dels joves prefereixen treballar per compte d'altri per tenir un treball estable (60%) i per tenir un sou fix i regular (51,3%).