×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Atur i ocupació descendeixen durant el primer trimestre de 2015

Durant el primer trimestre d'aquest any 2015 s'ha donat el major descens de desocupació a Espanya desde 2005, amb un total de 13.100 persones menys, així ho assegura l'Enquesta de la Població Activa elaborat per l'INE (Institut Nacional d'Estadística).

Malgrat aquestes dades positives, la taxa d'atur ha sofert un lleu increment fins a situar-se en un 23,78%. Així mateix, en comparació de les dades del primer trimestre de l'any passat, l'atur ha descendit en un total de 488.700 persones.

La raó per la qual s'ha donat aquest fenòmen és que la quantitat d'ocupació disponible ha disminuït. Concretament, l'ocupació ha baixat en un total de 114.300 persones quedant la xifra en 17.454.800. Les dades doncs, mostren una reculada en la recuperació que fins ara s'ha donat durant els últims tres trimestres consecutius.

Cal destacar, que les persones en disposició de treballar ha minvat lleument situant el total de població activa en 22.899.400.