×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Conjuntura favorable per al sector immobiliari

La demanda en la compra de pisos torna a reactivar-se. Per primera vegada en set anys, els indicadors que mesuren la salut en aquest mercat tornen al terreny positiu, i han estat molts els que, esperant que els preus baixessin, han percebut que aquest és el moment de comprar. D'una banda, els compradors amb major poder adquisitiu, amb possibilitat d'accés a crèdit, es decanten pels immobles d'obra nova i, els que tenen un pressupost més ajustat, pels de segona mà.

La tendència en aquest sector ve promoguda per una percepció positiva de l'entorn econòmic el qual genera la confiança per decidir-se per l'adquisició d'un pis. Però el motor d'aquesta reactivació de la demanda ha estat l'accés al crèdit hipotecari, amb tipus d'interès favorables així com ofertes atractives, que busquen captar nous clients i que donaran un nou impuls al mercat.

Malgrat això, les empreses del sector es mantenen cautes davant aquest fet, ja que la demanda a mig i llarg termini encara sembla feble a causa, principalment, del nombre d'aturats o al baix nivell adquisitiu dels compradors potencials. Per tant, aquestes empreses hauran d'adaptar-se a la demanda real, ajustant l'oferta a les condicions dels compradors, oferint immobles que, a més de tenir un bon disseny i prestacions, s'ajustin a la seva capacitat real de pagament, és a dir, fer cases assequibles per a la demanda actual.