×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Les entitats bancàries faciliten el crèdit a les pimes

La creixent competència de les entitats financeres per captar clients, així com la millora de la situació econòmica són alguns dels factors pels quals les entitats bancàries estan facilitant l'accés al crèdit a aquelles empreses que tinguin menys de 250 empleats a la seva plantilla. Així ho concloïa l'última enquesta realitzada pel BCE sobre una mostra de més de 10.000 empreses.

Si prenem com a referència el tipus d'interès mitjà dels nous crèdits de fins a un milió d'euros, va baixar fins a 28 punts bàsics en un trimestre, aconseguint el 3,59% al mes de març. Així mateix, va arribar a 1,48 punts percentuals durant el mateix període de 2014.

La cursa de les entitats financeres per captar quota de mercat de pimes sembla indicar que el preu del crèdit dirigit a aquest col·lectiu seguirà baixant i, a curt termini, superarà el rècord que va aconseguir fa cinc anys.

Per tant, és un fet que resulta molt beneficiós per a les pimes i per a l'economia espanyola, alhora que suposa un repte per a les entitats bancàries ja que, amb aquesta rebaixa del preu del crèdit, hauran de mantenir o augmentar el nivell d'ingressos d’aquest segment.