×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Més estímuls per generar l'autoocupació i protegir als autònoms

El projecte de Llei pel qual l'Executiu espera incentivar l'autoocupació està a l'espera de la seva aprovació al Congrés dels Diputats. Aquestes noves mesures busquen motivar el treball per compte propi i crear, fins a 2019, 550.000 nous autònoms.

D'aquesta forma, la norma recull com a novetat que, aquells treballadors per compte propi, dependents d'un únic client, del que reben almenys el 75% dels seus ingressos, tinguin la possibilitat de contractar un treballador amb contracte d'interinitat, de manera que puguin conciliar vida familiar i laboral.

La norma també recull mesures per evitar casos d'acomiadament d'autònoms per maternitat o paternitat i, per això, el projecte de Llei recull modificacions per a situacions en què les dones es trobin en risc durant l'embaràs i lactància d'un menor de nou mesos. També per a casos d'adopció, acolliment i cura de menors de set anys, o bé, familiars dependents o amb discapacitat igual o superior al 33%.

A més, s'amplia la “tarifa plana” per a autònoms, reduint l'import de la quota per contingències comunes que, actualment és de 55,78 euros als 55 euros durant sis mesos. Pels quals vulguin emprendre s'amplia l'incentiu que els faciliti iniciar una activitat laboral per compte propi i, posteriorment, generin ocupació augmentant la plantilla sense perdre aquesta ajuda.

La possibilitat de capitalitzar el 100% de la prestació per desocupació es fa extensible a qualsevol edat, podent beneficiar a uns 150.000. Per tant, la capitalització es podrà utilitzar així: capitalitzar el 100% en un únic pagament, capitalitzar només una part i la resta poder-ho utilitzar per al pagament de les quotes a la Seguretat Social, o bé, destinar el total de la prestació a l'abonament de les quotes mensuals.

Una altra dels avantatges del projecte és la possibilitat de compatibilitzar la prestació per desocupació amb l'alta en el règim d'autònoms (REPTA), però només durant un període màxim de nou mesos. Fins ara només era accessible als menors de 30 anys, i d'aquesta manera 50.000 autònoms sortiran beneficiats.

I per a aquells autònoms que es vegin obligats a finalitzar l'activitat laboral, s'amplia el termini per poder reprendre la prestació per desocupació, sempre que les causes del tancament siguin econòmiques o organitzatives. S'espera que 90.000 puguin acollir-se a aquesta mesura “salvavides”.