×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Conveni especial per poder accedir a les prestacions de la Seguretat Social

Si es troba en situació de baixa a la Seguretat Social i no pot accedir a les prestacions, ara té la possibilitat de signar un conveni especial, pel qual poder mantenir o generar el dret a les prestacions. Es tracta d'un acord signat pels treballadors amb la Seguretat Social, on aquests van a càrrec de les quotes, de manera que els permet seguir cotitzant. Així mateix, el conveni cobriria les prestacions d'invalidesa permanent, mort i supervivència, jubilació o serveis socials, entre unes altres.

 

Poden acollir-se a aquest conveni aquell treballador que tinguin cobert un mínim de cotització de 1.080 dies en els dotze anys anteriors a la seva baixa en la Seguretat Social i sota diversos supòsits. Aquells els ingressos dels quals siguin inferiors als quals percebien l'últim any, les persones que deixin de percebre la prestació per desocupació, o bé, pensionistes que hagin estat declarats invàlids parcials o que se'ls hagi negat la pensió.

I, què és el que ha de fer? S'ha de presentar el model TA-0040 en l'Administració de la Tresoreria General de la Seguretat Social i, a l'hora de decidir la quantitat a pagar en les quotes, pot triar entre diverses opcions, tenint en compte que s'aplicarà un coeficient del 0,94 a la base de cotització:

- La base màxima del grup de cotització que correspongui a la categoria professional en la qual estigui donat d'alta. Per a això, ha d'haver cotitzat en aquesta categoria un mínim de 24 mesos en els últims 5 anys.

- La base per la qual ha cotitzat en els últims dotze mesos.

- La base mínima de cotització vigent.

Quan el treballador reiniciï la seva activitat laboral, el conveni quedarà suspès, de la mateixa manera si es produeix un canvi per condició de jubilació o pensió per incapacitat permanent.