×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Previsions de creixement d'ocupació per 2015

Les previsions per a l'ocupació en el segon trimestre de l'any són favorables. S'espera que es produeixi un creixement de l'ocupació del 2,5%, la qual cosa es tradueix en 400.000 nous llocs de treball. D'aquesta manera, el nombre d'aturats es reduirà en 383.000 persones, un 7,2% menys, fins a aconseguir el 22,1%. Així ho conclou l'última anàlisi realitzada per l'Institut Flores de Lemus de la Universitat Carlos III de Madrid.

Es calcula que la població activa augmentarà un 0,2% entre el mes d'abril i juny, amb la qual cosa, 53.000 persones s'incorporaran al mercat de treball. Aquest augment de la població activa explica, en part, el desfasament entre l'ocupació que s'ha generat i la rebaixa de l'atur.

Respecte al tipus de contracte o jornada, l'ocupació indefinida creixerà a un ritme més lent que el treball temporal, que aconseguirà una taxa del 6,4% de mitjana anual. Però les previsions estimen que, pel 2016, la distància entre els dos tipus de contracte es reduirà, arribant a una taxa del 5,1% en l'ocupació temporal al 3% en indefinit. En el cas del tipus de jornada, l'ocupació a temps parcial creixerà, durant 2015, un 4,4% en mitjana anual, situant-se, a finals d'any en el 17%, quatre punts més que abans de la crisi. Contràriament, la jornada completa incrementarà un 3,0%.

L'informe destaca que l'ocupació experimentarà un lent però progressiu creixement. Amb el que farien falta sis anys, amb un ritme del 3%, per recuperar la pèrdua d'ocupació. De moment, s'espera que aconsegueixi un creixement del 3,2% en 2015 i en 2016, del 3,3%. Per tant, estem davant una situació en què la recuperació està per consolidar.