×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Treballar estant jubilat

Avui dia treballar estant jubilat és possible. Aquesta opció ja es fa realitat mitjançant dues fórmules disponibles: la jubilació parcial o la jubilació flexible, ambdues són prestacions destinades a allargar la vida laboral d’aquells que vulguin accedir a aquesta, i tenen moltes coses en comú, com per exemple, que es pot compatibilitzar el percebo d'un salari a temps parcial amb la part proporcional de la pensió que correspongui, però, neixen d'una base molt diferent.

En el cas de la jubilació parcial, poden accedir-hi a ella, tant els treballadors per compte d'altri del règim general i els socis treballadors, com els de les cooperatives que compleixin per a l'accés a la jubilació contributiva. Les retribucions que percebrà, aniran en relació a la reducció de jornada laboral, que, en general, oscil·larà entre el 25% i el 50% com a pensionista i el percentatge restant serà com a treballador.

Així mateix, com a norma, s'exigirà un període mínim de cotització de 15 anys, 2 dels quals, hauran d'estar inclosos en els 15 últims.

De la mateixa manera, existeix la possibilitat de celebrar un contracte de relleu amb caràcter immediat a la jubilació parcial, a la qual es podrà accedir tenint un contracte a temps complet. El període mínim de cotització, en aquest cas serà de 33 anys i tenir una antiguitat de 6 anys en l'empresa.

A la jubilació flexible, poden optar tots els pensionistes de la Seguretat Social excepte els funcionaris de l'Estat, Forces Armades i de l'Administració de Justícia. Com en el cas anterior, la retribució es reduirà en proporció a la jornada a exercir, però en aquest cas, haurà de comprendre's obligatòriament entre el 75% i el 50% d'una jornada de treball a temps complet.

Si el pensionista, abans de començar a treballar, no ho comunica a l'entitat gestora (Institut Nacional de la Seguretat Social) per a recalcular la seva prestació, se li reclamarà les quantitats pertinents.