×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La xifra de negocis de les empreses augmenta un 7,2% al març

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha publicat aquest dimarts els Índexs de Xifra de Negoci Empresarial (ICNE), el qual revela un augment del 7,2% la xifra de negoci de les empreses, respecte al mateix mes de 2014. Ens trobem davant una tendència que porta 13 mesos consecutius d'increments interanuals, aconseguint una diferència de 3,5 punts a l'experimentat al febrer (+3,7%).

En taxa interanual, i una vegada corregit l'efecte calendari així com l'estacionalitat, el repunt de la xifra de negoci empresarial és d'un 5,4% més en el mes de març, la millor dada des de juny de 2010 i amb 1,6 punts més que al febrer, quan la facturació empresarial va créixer un 3,8%.

Aquestes dades positives es deuen a l'impuls promogut per tots els sectors on, especialment, la xifra de negoci del subministrament d'energia elèctrica i aigua es va disparar un 22,3% respecte a març del passat any. I, corregit l'efecte calendari i l'estacionalitat, el sector va créixer un 21% en taxa interanual. El mateix ocorre amb el sector del comerç, que va facturar un 7,4% més. Li segueix la indústria (+5,8%) i els serveis no financers de mercat (+5,6%). En tots dos casos, l'avanç en taxa interanual ha estat del 3,2% i del 4,8%, respectivament.

Si bé al març de 2014 la taxa mensual sofria una retrocés del 0,6%, aquest any la xifra de negoci ha avançat un 1%, superant a febrer (+0,2%). Aquest efecte es trasllada als sectors esmentats on, tres d'ells, van augmentar les seves vendes. El repunt més gran va ser per als serveis no financers de mercat (+11,5%), seguit per la indústria (1,1%) i el comerç (0,9%), mentre que en el de subministrament d'energia elèctrica va descendir un 0,5%.

*L'INE realitza i publica l'Índex de Negocis Empresarial (ICNE), amb una periodicitat mensual, i ofereix un mesurament de la xifra de negocis dels sectors econòmics Indústries extractives i manufacturera, Subministrament d'energia elèctrica i aigua, sanejament i gestió de residus, Comerç i Serveis no financers de mercat.