×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Millora l'ocupació i la retribució mitjana bruta en les grans empreses

Les grans empreses mostren una clara millorança en qüestió d'ocupació, que va créixer a l'abril i va augmentar un 2,9% en taxa interanual. Es donen 14 mesos d'ascensos, on les grans empreses empren ja a un total de 4.565.03 treballadors, així ho conclou l'última estadística de Vendes, Ocupació i Salaris en les Grans Empreses elaborada per l'Agència Tributària.

En alguns sectors es van produir descensos d'ocupació en les grans empreses, com pot ser en la indústria amb energia i aigua (-1,7%), però d'altra banda, va augmentar considerablement en el sector serveis (+3,4%), que registra el major nombre d'empleats, amb 3.441.022 treballadors. En la indústria sense energia i aigua (+1,7%), amb 834.675, i en la construcció (+1,4%), que empra a 199.558 professionals.

Aquestes grans empreses- que facturen més de sis milions d'euros- han augmentat la retribució mitjana bruta un 0,6% més, respecte al mateix període de 2014, fins als 2.070 euros. Els treballadors de la indústria amb energia i aigua són els que major augment de salari brut van notar, amb una mitjana de 4.212 euros (+4,8%), la indústria sense energia i aigua, 2.573 euros (+1,1%) i en la construcció i serveis, una retribució mitjana bruta de 2.240 euros (+1,1%) i 1.889 euros (+0,4%), respectivament.

Una vegada corregit l'efecte calendari, el mes d'abril finalitza amb un augment del 4,3% interanual de les vendes de les grans empreses, on les vendes interiors, així com les exportacions i importacions, estan darrere d'aquest creixement, amb un repunt del 2,9%.