×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'ocupació per sempre s’ha acabat

Cada vegada més augmenten els treballadors que decideixen canviar de lloc de treball a la recerca de la reinvenció professional. Així ho publicava recentment la revista Fortune, que comparava les dades oferides per la Society for Human Resource i el portal d'ocupació Monster.com.

Ambdues recerques, que s'emmarquen al mercat laboral nord-americà, conclouen que un 86% dels empleats afirmen estar satisfets amb el seu actual lloc de treball. D'altra banda, un 71% de treballadors que tenen un lloc fix, estan satisfets amb el seu actual lloc de treball, però un 73% pensa a canviar de treball.

És habitual la cerca activa d'ocupació quan ja es té un treball, com ho reflecteixen un 74% de treballadors que afirmen estar oberts a noves oportunitats laborals. Si ho comparem amb una altra activitat, per exemple, anar de compres, la cerca de treball ocupa molt més temps. D'altra banda, aquells que realitzen un cerca per internet, utilitzen una mitjana de 15 recursos de cerca.

Al mercat espanyol, aquesta tendència també va en augment. Després de diversos anys de crisi econòmica i amb una alta taxa d'atur, ens trobem en un moment de dinamització del mercat de treball. I aquest fet repercuteix en un major optimisme a l'hora de buscar una ocupació.

Segons el director de Randstad Professionals, a Espanya, prop del 50% dels treballadors que ja estan treballant, busquen una altra ocupació, mentre que l'altre 50% esperen trobar un en els pròxims sis mesos.

També es produeix un canvi respecte a anys anteriors. La por a canviar de treball s'ha anat perdent progressivament, i les motivacions per al canvi resideixen en una millora de la retribució salarial i el repte que suposa un nou projecte.

El canvi generacional també influeix. Els Millennials i la Generació X ja aglutinen dos terços de la força laboral i advoquen per la mobilitat laboral. Podem trobar que un 80% de treballadors d'edats compreses entre els 25 i 44 anys han treballat sis anys o menys en la mateixa empresa, mentre que els que tenen entre 45 i 54 anys (52%) i els que superen els 55 anys (70%), han treballat en el mateix lloc durant més de sis anys.

Com recull el titular, la generació Millennial no creu en l'ocupació per sempre, la seva mentalitat es basa en “el meu treball és temporal”. Hem de tenir en compte que han crescut en la inseguretat que tenir una carrera no és garantia de trobar una ocupació segura, i han entrat al mercat laboral en un moment de feroç competència. D'aquí la necessitat d'estar en contínua formació i adquisició de nous coneixements i habilitats que s'exigeix en un mercat laboral molt canviant.

Per tant, les empreses han de canviar la manera de pensar i retenir el talent dins de la seva plantilla. Han de detectar que és el que produeix aquesta desafecció i actuar per motivar i reforçar el sentiment d'orgull de pertànyer a la companyia.