×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Conciliar la vida personal i professional

Segons l'Estudi Caeser sobre Salut Familiar "Mares i Pares del segle XXI" combinar la vida laboral junt amb la personal actualment no és un problema per al 53,4% dels pares. Tot i així, un 68,4% es queixen de que no dediquen el temps suficient a la família a causa de la feina.

En l'estudi, a part d'homes i dones de tota la península, també han col·laborat un grup de bloggeres per aportar la seva experiència personal. Aquestes, han apuntat que en molts casos pot haver-hi una percepció errònia pel que fa a la conciliació atès que, els pares no són els únics que es fan responsables dels fills, sinó que també entren en joc avis i cuidadors.

El perfil de pares de famílies que tenen fills actualment, concretament entre 2012 i avui dia, és de persones d'entre 31 i 40 anys, amb un fill, en família biparental, amb estudis superiors, de nacionalitat espanyola i treballadors per compte aliè. L'edat considerada ideal per tenir fills per al 63% dels enquestats és dels 26 als 30, però el 44,8% diu no haver pogut ser pare o mare a aquesta edat per la inestabilitat personal i econòmica.

Entre les preocupacions d'aquest grup de pares, la salut és la més valorada. En aquest cas, el 65% considera la sanitat pública com la millor opció, mentre que hi ha un 12% que prefereix privada i un 23% que combina ambdues opcions. En segon lloc, l'educació és allò que més preocupa. Les dades revelen que l'ensenyament públic serà l'opció escollida pels pares i que a més, aquest percentatge s'incrementarà fins a un 87% en el cas de famílies nombroses.