×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Què ens impulsa a canviar de treball?

Immersos en un mercat laboral, amb una forta competència i on ja no existeixen barreres per desenvolupar l'activitat professional en qualsevol empresa del planeta, les empreses es veuen en la necessitat de retenir i/o atreure els professionals amb major talent, ja que el futur de les corporacions depèn d'això.

L'últim informe “Employer Branding: quan la percepció pot convertir-se en realitat” elaborat per Randstad, empresa capdavantera en solucions de *RRHH, reflecteix que el 9% dels treballadors espanyols, és a dir, 1,6 milions de professionals, han canviat d'ocupació voluntàriament en l'últim any.

Però què és el que porta a un treballador a canviar de treball?

Un de cada tres treballadors enquestats afirma que la remuneració segueix sent el principal motiu per canviar de companyia, on el pes que té un major salari és del 37%, mentre que la falta d'oportunitats de creixement (31%) i els problemes de conciliació familiar (23%) també són decisius. En quarta posició es troba la falta d'interès pel lloc que ocupa actualment així com l'absència de reconeixement del treball, i de flexibilitat (17%), entre altres factors.

D'altra banda, també existeixen factors que inclinen la balança a favor de continuar en l'empresa. El primer de tots, la qualitat de vida és la principal raó perquè el treballador es quedi en l'empresa. L'informe revela que un 55% dels enquestats es quedarien en l'empresa en el supòsit de poder compatibilitzar el lloc de treball amb la vida privada. Per tant, un 331% es quedarien si l'empresa així com el lloc de treball li oferissin més flexibilitat, estabilitat econòmica (29%) o la possibilitat d'ascendir, és a dir, de millorar de posició (20%).