×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El nou acord de negociació col·lectiva promou l'ocupació de qualitat

La CEOE fa extensible a totes les seves organitzacions associades el compromís adquirit amb l'ocupació i que es recull en l'últim pacte de negociació col·lectiva signat amb els sindicats. Així, la CEOE insta a les empreses a promoure els contractes formatius i la formació dual en pro del col·lectiu juvenil.

En relació a la contractació dels joves, l'acord aconseguit per aquest any recomana tenir en compte la qualificació acadèmica d'aquests, així com l'experiència laboral que tinguin, entre altres qüestions. En la circular remesa a les empreses recorda que el pacte aposta també pel foment de la contractació dels aturats de llarga durada, els majors de 45 anys i les persones amb discapacitat.

Segons els signants, el pacte permet iniciar la recuperació de l'ocupació, fomentant que aquest sigui de qualitat. Per això, des de la patronal recorda que l'acord ha de permetre el “manteniment d'un marc flexible de contractació temporal”, on els contractes a temps parcial són una alternativa a la contractació temporal, ja que estem en un moment en què la majoria dels contractes que se signen són temporals, o no haver de recórrer a la realització d'hores extres per part dels treballadors.

D'altra banda, i en matèria de retribució salarial, els termes de l'acord estableixen un increment salarial de "fins a l’1%" per 2015 i de "fins a l'1,5%" per 2016. Per això, la CEOE demana als sindicats que tinguin en compte les circumstàncies de les empreses per fixar les condicions salarials.