×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La lluita contra el frau ha permès aflorar 287.705 llocs de treball

La setmana passada anunciàvem la ratificació de la nova Llei Ordenadora d'Inspecció de Treball i Seguretat Social per a la lluita contra el frau laboral, que ha permès que aflorin 287.705 ocupacions, la qual cosa garanteix els drets de moltes persones.

Des de que comencés la lluita contra el frau laboral en 2012, s'han realitzat més de 725.000 inspeccions a la recerca de situacions on l'ocupació estigués en situació irregular, i que ha tingut un impacte econòmic de 12.822 milions d'euros que repercuteixen en més d'1 milió de pensions.

Durant aquest període de 2012 a 2015, s'han anul·lat 113.335 altes fictícies realitzades per empreses fraudulentes que buscaven facilitar l'accés a prestacions, i que, a més, s'han detectat a 36.378 treballadors que estaven compatibilitzant indegudament les prestacions amb el treball.

Aquestes situacions afecten la competitivitat de les empreses i perjudiquen l'estat de benestar. Per això, la Llei Ordenadora té com a objectiu, segons la Ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, “configurar un nou model que millori el servei que presta als ciutadans, evitant duplicitats i increments de costos”.

La nova Llei porta amb si una sèrie de novetats destinades a millorar la qualitat de l'ocupació, entre les quals destaca la creació de la nova Oficina de lluita contra el frau, que coordinarà les actuacions per combatre el treball irregular i preveu que les comunitats autònomes i els interlocutors socials tinguin una major participació. Una altra de les mesures que beneficiessin als treballadors, és l'augment dels recursos destinats a la prevenció de riscos laborals i lluitar per reduir la sinistralitat laboral.

Durant l'acte de presentació de la Llei Ordenadora de la ITSS, la ministra va voler fer balanç sobre les últimes dades d'ocupació, en el qual l'últim any s'han recuperat més d'1.100.000 ocupacions que es van destruir durant la crisi, i on més del 76% de les persones que tenen treball ho fan amb una contractació indefinida.