×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El 65% de les empreses planeja augmentar la seva plantilla

La divuitena edició de l'informe Infoempleo Adecco, consultora capdavantera en el sector dels Recursos Humans a Espanya, ha enquestat a empresaris i professionals dels Recursos Humans, amb la finalitat de conèixer què esperen aquests del capital humà que formarà part de les seves plantilles, i les dades que s'extreuen són encoratjadors, ja que el 65% de les empreses enquestades planeja ampliar les seves plantilles durant 2015, especialment en les categories d'empleats i tècnics.

Cal ressaltar que durant el passat 2014, ja es va poder apreciar els primers símptomes doncs 3 de cada 4 companyies va augmentar o almenys va mantenir la seva inversió en capital humà, enfront del 22% que la va reduir.

D'altra banda, l'informe també analitza quins són els problemes que perceben les companyies a l'hora de contractar, a causa de la situació del panorama laboral actual.

L'estat de l'econòmica és el principal problema per un 46% de les empreses consultades. En segon lloc, un 33% de les corporacions es troba amb escassetat de professionals, i en tercer lloc, el desajustament entre oferta i vacants disponibles (31%).

L'informe destaca que segons l’opinió del 29% dels empresaris les bases i els tipus de cotització són excessius, i la legislació laboral molt rígida (20%). Respecte a la necessitat d'accedir al crèdit per crear nous llocs de treball, solament un 16% ho assenyala com una dificultat afegida, i la falta d'acords entre els centres de formació i empreses solament suposa un problema pel 7%.

informe adecco

Font: Informe Infoempleo Adecco, oferta i demanda d'ocupació en Espanya

En el moment de seleccionar el candidat ideal, per a tres de cada quatre empreses (77%), considera que el més important és l'experiència del candidat, enfront del 14% que atorga més pes a la formació. Però hi ha altres qualitats que per als professionals de RRHH són molt valorades a l'hora de seleccionar al candidat. L'actitud positiva (54%), l'ètica professional (47%), la capacitat de treball (44%) i la d'adaptació (43%) estan entre les aptituds millor valorades d'un candidat.

Sobre els mitjans que empreses i experts en RRHH utilitzen per trobar candidats, el 49%, apunten que els portals d'ocupació i les xarxes socials seran en un futur els mitjans més utilitzats, un 43% aposten per les webs corporatives, i un 38% opinen que a través dels contactes personals. 

informe adecco

Font: Informe Infoempleo Adecco, oferta i demanda d'ocupació en Espanya