×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'ocupació i facturació en el sector serveis creix en el mes de juny

Les dades provisionals de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) reflecteixen un creixement del 5,9% en el sector serveis durant el mes de juny respecte al mateix mes de 2014, i registra un augment de la seva facturació del 7,5%, encadenant 22 mesos de creixement. A més, l'ocupació en aquest sector va augmentar en el sisè mes de l'any un 2,1% en taxa interanual, sumant ja 14 mesos de creixement interanual de l'ocupació.

Aquestes xifres positives es deuen a la millora de l'activitat comercial (6,1%), i la venda i reparació de vehicles i motocicletes que van veure augmentats els seus ingressos en un 20,9%. I el comerç a l'engròs i detallista van avançar al 5,7% i 1,5%, respectivament.

Altres sectors que també sofreixen un creixement i on s'aprecia una notable millora són les activitats administratives i serveis auxiliars (8,8%), les activitats professionals, científiques i tècniques (6,9%) i el transport i emmagatzematge, amb una alça del 6,9%.

Les activitats vinculades al sector turístic van registrar taxes positives del 3,5% per a les agències de viatges i operadors turístics i el 4,9% en hostaleria.

En totes les comunitats autònomes el sector serveis ha crescut notablement, on la Comunitat Valenciana lidera l'avenç amb un augment del 10,2%. Li segueixen el País Basc (9,3%) i La Rioja (9%). Contràriament, Canàries (3,5%) i Galícia (4,6%) van ser les que menys van notar avenços en el sector. D'aquesta manera, l'ocupació també registra dades positives en totes les comunitats autònomes, especialment La Rioja (3,7%), Catalunya (3,5%) i Extremadura (3,2%) que van presentar un major creixement de l'ocupació.