×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La recuperació de l'ocupació es produeix amb increments en la contractació indefinida

Més de 265.000 treballadors compten avui dia amb un contracte indefinit gràcies als incentius posats en marxa pel Govern per impulsar la creació d'ocupació estable i de qualitat.

Es tracta de la tarifa plana de 100 euros per a la contractació indefinida iniciada al febrer de 2014 i que va estar vigent fins al 31 de març del present any i de la tarifa reduïda de cotització a la Seguretat en vigor des de l'1 de març i que fixa un mínim exempt de cotització de 500 euros per a les noves ocupacions indefinides.

Tarifa plana de 100 euros

Avui en dia, 205.217 treballadors compten amb un contracte indefinit gràcies a la tarifa plana de 100 euros. Les empreses o autònoms que van contractar a un nou treballador de forma estable acollint-se a aquest incentiu només cotitzen a la Seguretat Social per contingències comunes 100 euros al mes, durant els primers 24 mesos.

Les empreses de menys de 10 treballadors, poden beneficiar-se, una vegada transcorreguts els primers 24 mesos, de 12 mesos addicionals d'una reducció del 50% de la quota.

Mínim exempt de cotització

Un any després de la seva entrada en vigor, es va donar continuïtat als incentius a la contractació indefinida amb l'aprovació de la reducció de 500 euros en la cotització a la Seguretat, que en els seus primers cinc mesos ha propiciat que 59.828 treballadors comptin amb una ocupació indefinida.

Aquest incentiu està orientat a afavorir especialment la contractació estable dels col·lectius més vulnerables: aquells on es concentra més l'atur i la temporalitat. Aquells que manquen d'experiència o de formació o porten més temps en desocupació.

Consisteix que els primers 500 euros de salari de cada nou contracte indefinit no cotitzaran durant 2 anys. Les empreses de menys de 10 treballadors es podran beneficiar durant 1 any més d'una exempció vora 250 euros. Aquest incentiu estarà vigent per un període de 18 mesos a explicar des de l'1 de març de 2015.

L'empresari que s'aculli a la tarifa reduïda per contractar queda obligat a augmentar la plantilla i el nombre de treballadors fixos, mantenint el nivell d'ocupació generada amb els nous contractes durant almenys 3 anys.

Si aquest requisit s'incompleix durant el primer any, l'empresari haurà de retornar la totalitat de la reducció de quotes. A partir de segon any, haurà de retornar la part proporcional als mesos transcorreguts.

Creació d'ocupació neta

Fruit d'aquestes mesures i d'altres incentius, com el contracte indefinit de suport als emprenedors o la Tarifa Jove de 300 euros per a la contractació indefinida dels joves menors de 25 anys inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, la contractació indefinida ha passat de caure a un ritme interanual del 29,5% anual a la fi de 2011 a créixer en el que va de 2015 a taxa anual del 14,4%. Pel seu costat, la contractació indefinida a temps complet creix a un ritme del 17% en el que va d'any.

Així mateix, segons les dades de l'Enquesta de la Població Activa (EPA), en els últims 5 trimestres s'han recuperat 350.400 ocupacions d'assalariats amb contracte indefinit. Això suposa gairebé un terç dels 1,12 milions d'ocupacions indefinides destruïdes durant els 6 anys de crisis.

 contratacion indefinida

Font: Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social