×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La normativa en matèria d'autoocupació es modifica i actualitza per incentivar l’emprenedoria

La Llei per al foment del treball autònom i l'economia social ha estat aprovada per la Comissió d'Ocupació del Senat. Amb aquesta Llei, tots els incentius destinats a fomentar l'autoocupació i l'emprenedoria quedessin recollits en un únic text que s'inclourà en el títol V de la Llei 20/2007, d'11 de juliol, de l'Estatut del Treball Autònom; i en la Llei 5/2011, de 29 de març, d'Economia Social, que a més amplia mesures ja existents i afegeix nous estímuls.

Amb la nova llei, queda fixada a 50 euros exactes la quantia de la quota per contingències comunes durant un període de sis mesos. Per a aquells que desitgin iniciar un negoci, queden ampliats els incentius per començar l'activitat per compte propi, amb la condició que posteriorment generin llocs de treball. I finalment, s'amplia a 12 mesos la reducció de la cotització per als col·lectius de víctimes de terrorisme, la violència de gènere i les persones amb discapacitat.

Per facilitar la inversió, així com les despeses que es deriven a l'inici d'una activitat per compte propi, el nou projecte modifica la Llei de Segona Oportunitat oferint la possibilitat de capitalitzar el 100% de la prestació per desocupació en un únic pagament, sense restriccions d'edat del sol·licitant. La possibilitat de compatibilitzar l'atur amb l'alta en el RETA es fa extensible als majors de 30 anys per un període màxim de 270 dies.

Amb aquest nou projecte de Llei, els autònoms dependents estaran més protegits, gràcies a la possibilitat de poder contractar un treballador en determinades circumstàncies amb l'objectiu de poder conciliar la vida familiar i laboral.

Les empreses que formen part de l'economia social també surten reforçades amb la llei, ja que amplia les bonificacions a tots els trams d'edat, per promoure la incorporació de nous socis a aquestes empreses. Els majors de 30 anys disposaran d'una bonificació de 800 euros durant màxim tres anys, i per als menors de 30, serà de 1.650€ durant el primer any.

Els treballadors que procedeixin d'empreses d'inserció, rebran una nova bonificació, de manera que les empreses ordinàries veuran ampliada de 600 a 1.650 euros la bonificació en les quotes empresarials per als treballadors.

Finalment, les empreses d'inserció seran considerades Centres Especials d'Ocupació, per la qual cosa podran rebre, en un període de tres anys, subvencions de fins a 500.000 €.

Font: Seguretat Social