×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Descendeix un 49,4% el nombre d'empreses que recorren a regulacions d'ocupació

El nombre de treballadors afectats per mesures de regulació d'ocupació descendeix un 39,5%, que es tradueix en 36.706 treballadors menys fins a juny de 2015, amb el que la xifra total se situa en 56.293 persones. Els acomiadaments col·lectius van sofrir un descens interanual del 43,9% (-9.252 persones) en què 1.807 treballadors van ser acomiadats.

En la mateixa línia, el nombre de treballadors que es trobaven en situació de suspensió de contracte també es va reduir un 30,1%, situant-se en 36.357 persones. I les reduccions de jornada també van descendir un 59,2%, afectant únicament a 8.129 treballadors.

Segons els resultats obtinguts en l'Estadística de Regulació d'Ocupació del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, les empreses que van haver d'adoptar mesures de regulació han disminuït un 49,4% respecte al mateix període de l'exercici anterior, on un total de 3.507 empreses s'han vist obligades a prendre aquestes mesures en els sis primers mesos de l'any.

Els procediments es van reduir un 48,4%, i del total de 4.255 procediments registrats, el 92,5% es va resoldre amb acord.

Finalment, aquestes dades positives es traslladen en 16 Comunitats Autònomes. Encapçalen la llista de descensos Castella-La Manxa (-76,3%), Andalusia (-62,3%), La Rioja (-60,8%), Comunitat Valenciana (60,1%) i Galícia (59,4%). Per contra, el nombre de treballadors que es van veure afectats per mesures de regulació d'ocupació va augmentar en les autonomies d'Aragó, Ceuta i Melilla.

descenso trabajadores afectados ere

Font: Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social