×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La Llei de Societats laborals facilita que treballadors s'incorporin en qualitat de soci a les cooperatives o societats laborals d'economia social

La nova llei de societats laborals segueix en tràmits a l'espera que el Congrés doni la seva aprovació definitiva. Amb l'actualització de la legislació actual, aquest projecte de llei té com a objectiu reforçar la societat laboral.

 

El projecte de llei de Societats Laborals i Participatives cerca fer valdre la participació dels treballadors dins de les empreses, facilitant que els empleats puguin accedir a la condició de soci a més d'incorporar mesures perquè els treballadors tinguin el control d'aquestes.

Bonificacions

Per fomentar que els treballadors s'incorporin en qualitat de soci a les cooperatives o societats laborals d'economia social, el text inclou bonificacions de 800 euros anuals durant tres anys per als empleats que optin per aquesta opció, i de 1.650 euros durant el primer any per als menors de 30 anys o bé de 35 anys amb discapacitat.

Per promoure la inserció laboral, es manté les bonificacions per a les empreses que contractin a persones que es trobin en situació d'exclusió social. La quantia total serà de 850 euros a l'any durant un màxim de tres, o de 1.650 euros per als joves menors de 30 anys o de 35 si tenen una discapacitat reconeguda del 33%.

Altres mesures

Les empreses d'inserció, cooperatives i les societats laborals adquireixen la condició de centres especials d'ocupació com a entitats prestadores de serveis d'interès econòmic general. Amb aquesta consideració poden optar a subvencions de fins a 500.000 euros en tres anys.

En el cas que la societat adquireixi les seves pròpies accions i participacions (autocartera), es regularà de forma expressa que aquestes siguin alienades als treballadors en un termini de tres anys.

Tràmits

El nou text facilita els tràmits i requisits per a la constitució de les societats d'aquest tipus. Per tant, el marc de contractació de treballadors no socis amb contracte indefinit es flexibilitza, passant del nombre actual d'hores anuals treballades (15-25%) al 50%, amb el que es persegueix fomentar l'ocupació. També inclou una reducció de càrregues administratives i es coordinaran els registres.

Altres mesures en pro de la constitució de societats laborals és la reducció de tres a dos el nombre mínim de socis, així com la simplificació de la documentació necessària per a la conversió a societats laborals les empreses que ja existeixen per afavorir la transformació d'empreses que es trobin en situació de crisi en empreses de l'economia social.

<>

Font: Seguretat Social