×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La confiança en l'economia espanyola es recupera a l'agost per segon mes consecutiu

La confiança en l'economia espanyola per part de consumidors i empresaris es recupera gràcies a les bones dades en el primer semestre d'any, amb un avanç interanual del PIB del 3,1%, així ho reflecteix l'Indicador de Sentiment Econòmic (ISE) que elabora l'oficina estadística europea (Eurostat).

En el mes de juliol, el clima de confiança va arribar fins als 108,7 punts, però ha estat ja en el mes d'agost quan la millora de la confiança en l'economia espanyola va arribar fins als 110,4 punts, un avanç d'1,7 punts en un sol mes. Aquesta dada se situa molt per sobre de l'indicador aconseguit per la zona euro, que va augmentar 0,2 punts, fins als 104, i en el conjunt de la Unió Europea (UE), amb un augment de 0,4 punts fins als 107,0.

En les principals economies de la zona euro també va augmentar la confiança econòmica a França (0,9), i va disminuir en l'economia holandesa (-0,3) i la italiana (-0,6).

Per sectors d'activitat, la indústria a Espanya va millorar passant de -0,9 a 1,6 punts, en els serveis (de 18,7 a 20,0) i en el sector de la construcció (de -30,0 a -21,5). Contràriament, aquestes dades positives no es van traslladar a l'economia domèstica, on el comerç al detall va empitjorar (de 13,7 a 13,5) i entre els consumidors (de 0,0 a -1,3).

En relació a l'ocupació, la indústria és el sector on les expectatives de creació de llocs de treball van pujar gairebé set punts en un sol mes, així com en la construcció on els consumidors espanyols preveuen una millora en la contractació.