×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El FMI manté els càlculs per a Espanya, que es consolida com l'economia més creixent aquest any

El Fons Monetari Internacional (FMI) no varia les seves xifres respecte al creixement d'Espanya, i manté la previsió del 3,1% per 2015 i el 2,5% per al proper exercici. Malgrat el context de desacceleració global, Espanya es converteix al país on més creixerà la seva economia. Per al proper exercici, el nostre país solament es veurà superat pels Estats Units, que s'impulsarà un 2,8%.

Respecte al creixement global, i tenint en consideració que l'economia mundial es troba en una situació de feblesa, el FMI ha revisat a la baixa els càlculs, que fixa en el 3,1%. El percentatge queda lluny del 3,4% que es va registrar l'any passat, i per sota del pronòstic fet en el mes de juliol, quan es preveia un creixement del 3,3%.

No obstant això, per 2016, l'organisme preveu un impuls per a l'economia mundial del 3,6%.

A pesar que la desocupació segueix sent un dels majors problemes, el FMI calcula que l'atur a Espanya baixarà vuit dècimes en el pròxim any, passant del 21,8% actual al 19,9% en 2016. Cal ressaltar que, malgrat el pronòstic de creixement de l'economia espanyola, el FMI calcula que el PIB espanyol creixerà en el quart trimestre una dècima menys que l'anunciat en el mes de juliol, fins a aconseguir un 3,2%.

L'informe elaborat pel FMI també destaca els seus dubtes sobre si Espanya complirà amb el dèficit marcat per 2015 i 2016. En concret, preveu que el dèficit tanqui 2015 en el 4,428%, enfront de l'objectiu del 4,2% marcat per 2016, mentre que a la fi de 2016 se situarà en el 3,165% i no en el 2,8% previst.

L'informe afegeix les causes principals que podrien amenaçar l'economia mundial. La caiguda del preu del petroli i d'altres matèries primeres; un alentiment major de l'esperada en l'economia xinesa o una major volatilitat als mercats financers serien alguns dels riscos segons el FMI.