×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Les pensions es revaloritzaran un 0,25% per al pròxim any

Per al proper any, més de 10 milions de persones es beneficiaran de la revaloració del 0,25% de les prestacions del sistema de la Seguretat Social, amb un cost total que ascendeix a 281,36 milions d'euros. Així, es veuran beneficiades 9.382.000 pensions contributives; 440.000 pensions no contributives i 185.000 prestacions per fill a càrrec amb minusvalidesa.

 

Dins de les pensions contributives (més de 9,3 milions) el 60% de les actualitzacions recauen en Jubilació (5.691.725). Li segueixen en nombre Viduïtat (2.368.572), Incapacitat Permanent (940.036), Orfandat (342.256) i Favor de Familiars (39.412).

Aquesta mesura queda recollida en el projecte de Reial Decret que regula aquesta matèria, i que s'espera la seva aprovació en el Consell de Ministres.

Aquesta revalorització només s'aplicarà a pensions o prestacions amb dret a la seva aplicació, i que es beneficiaran les pensions derivades d'accidents de treball i malalties professionals; de les pensions extraordinàries derivades d'actes de terrorisme; de les pensions reconegudes en aplicació de normes internacionals, i s'inclouen aquells casos en els quals concorren diverses pensions. I el projecte fixa el límit màxim de pensions públiques a partir de l'1 de gener de 2016 en 2.567,28 euros mensuals.

Índex de Revaloració de les Pensions

Cal recordar que l'Índex de Revaloració de Pensions (IRP) (Llei 23/2013 de 23 de desembre reguladora del Factor de Sostenibilitat i de l'Índex de Revalorització) garanteix l'increment anual de les pensions d'acord a les possibilitats econòmiques del Sistema i l'evolució dels seus paràmetres fonamentals. Tal increment ha de concretar-se entre un mínim del 0,25% fins a un màxim de la variació anual de l'IPC més 0,50 punts percentuals addicionals, quan el context econòmic ho permet.

Referent a això l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal és l'organisme públic encarregat d'analitzar les variables i suposats empleats pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social per obtenir el IRP que cada any recullen els Pressupostos.

Font: Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social