×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La digitalització del sector industrial com a clau per potenciar la competitivitat: Programa Indústria Connectada 4.0

El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme llança el programa Indústria Connectada 4.0, amb el qual pretén donar impuls a la digitalització de la indústria espanyola, i conscienciar al sector perquè adoptin les noves tecnologies en els seus negocis.

L'executiu ha destacat els beneficis que suposarà la digitalització, consolidant la recuperació econòmica, així com potenciant la creació de noves oportunitats sobre el conjunt de l'economia. Per a això, Indústria ha posat en marxa un portal online http://www.industriaconectada40.gob.es/, on les empreses podran accedir a l'informe on queda detallat què és la Indústria 4.0.

La secretària general d'Indústria i Pime, Cristina Cristeto, preveu que els pressupostos comptin amb una dotació de 100 milions d'euros per ajudar a les empreses, especialment a les manufactureres, que se sumessin a les partides de finançament alternatiu, com els préstecs participatius Enisa i el programa de Reindustrialització i de Competitivitat (545 milions). En total, el Govern ha posat 758 milions d'euros a la disposició del sector.

Així mateix, i com a conseqüència de la pèrdua de pes del sector manufacturer en les econòmiques de països emergents, tant el Govern com Brussel·les han marcat l'objectiu que per 2020, la indústria espanyola recuperi el seu pes en el PIB, aconseguint el 20%.

Els quatre punts en els quals es desenvolupa el programa Indústria Connectada 4.0 són: garantir el coneixement i el desenvolupament de competències d'I4.0, fomentar la col·laboració multidisciplinària, impulsar el desenvolupament d'una oferta d'habilitadores i promoure les actuacions adequades per a l'engegada d'Indústria 4.0, disponibles al portal del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.