×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Les noves tecnologies i el creixement de la població activa estan canviant les relacions laborals

Enmig de l'actual context de crisi, i davant les perspectives d'un creixement de la població activa que arribaran a 3.600 milions de persones al 2020, les relacions laborals estan canviant i els països han d'adaptar-se a la nova realitat. I el que està impulsant aquests canvis són les noves tecnologies i el fet que la creació d'ocupació passi pel treball autònom.

Segons l'informe publicat per l'Organització Internacional del Treball (OIT), s'estima que el 40% dels llocs de treball existents canviaran el tipus de relació laboral entre empresa i treballador, canvis que ja s'estan produint a Espanya, on l'autoocupació i l'ocupació independent està augmentant.

L'informe també revela altres sectors que poden convertir-se en motors de la creació d'ocupació, com són la sanitat, l'oci, l'educació i l'economia verda.

Per això, la OIT sosté que els països han d'afrontar aquests canvis en les relacions laborals mitjançant reformes inclusives que ajudin a progressar als països.

Raymond Torres, director del Departament de Recerques de la OIT, ha afirmat que Espanya té un gran potencial, i ha assenyalat mesures positives que s'han dut a terme com la protecció als aturats de llarga durada.