×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Hisenda preveu que la recaptació per IRPF en 2015 arribi als 71.467 milions

Fonts del Ministeri d'Hisenda mostren que la recaptació de l'IRPF ha pujat un 0,4% fins a setembre en termes homogenis. Aquest tímid creixement no és una mala dada si tenim en compte la rebaixa de l'IRPF que va entrar en vigor el passat 1 de gener de 2015.

Respecte als ingressos procedents de l'Impost de Societats, la reforma tributària ha permès l'estalvi per als contribuents de 3.005 milions en IRPF, i fonts del Ministeri han avançat que els ingressos van augmentar el 21,3% en termes homogenis.

A més, la recaptació derivada dels ingressos fiscals va augmentar un 4,8% interanual en els nou primers mesos, i l'IVA que paguen les grans corporacions també ha pujat un 7,9% així com el de les pimes, amb un increment de l'11,5%.

Sobre la base d'aquests resultats, el Ministeri d'Hisenda preveu que 2015 tancarà amb una recaptació impositiva que superarà els 182.000 milions d'euros, molt per sobre de la xifra recaptada en 2011 (161.760 milions).

De fet, la recaptació per IRPF en 2015 aconseguirà, segons les previsions d'Hisenda, els 71.467 milions d'euros, molt a prop ja dels 72.614 milions que es van recaptar en 2007, abans de la crisi.

El Govern preveu que la millora de la recaptació permetrà complir amb l'objectiu de reduir el dèficit del conjunt de les administracions públiques al 4,2% del PIB, en paral·lel a altres mesures que sustenten aquest compromís, tals com un menor cost del finançament del deute, l'estalvi en prestacions per desocupació i el previsible superàvit pressupostari dels ajuntaments al tancament de l'exercici.