×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La millora de la situació econòmica ha fet augmentar el nombre de treballadors ocupats que busquen canviar de feina

Actualment a Espanya un total de 898.133 treballadors en actiu estan buscant canviar de treball o compatibilitzar-ho amb el qual tenen. Així ho conclou l'última anàlisi realitzada per Randstad, empresa capdavantera en solucions de recursos humans, després d'analitzar la situació laboral d'aquells professionals que actualment tenen treball però que s'inscriuen com a demandants d'una altra ocupació. L'informe posa de manifest canvis significatius al llarg dels 10 últims anys analitzats.

El pes d'aquest col·lectiu al mercat laboral s'ha incrementat durant l'últim any, passant d'un 15,6% a 16,4%; on destaca el fet que a major formació, més intenció de buscar una nova ocupació. Segons ha comptabilitzat Randstad, més de 165.000 treballadors amb educació superior estan buscant nou treball. Aquesta xifra suposa el 18,7% del total de demandants d'ocupació amb nivell formatiu superior, 886.000 professionals.

Els motius que extreu l'anàlisi i que justifiquen l'augment de demandants d'ocupació ocupats resideix en una millora de la situació econòmica així com la recuperació de llocs de treball i l'augment d'oportunitats laborals. Tot això ha fet augmentar les expectatives dels professionals, que preveuen majors facilitats a l'hora de trobar un nou treball.

En 2007 un de cada cinc professionals que buscava treball estava ocupat (20,5%), i a partir d'aquest any, la taxa va començar a descendir fins a 2014 (15,6%). I ja en 2015 ha tornat a augmentar el nombre de treballadors que demanden ocupació estant ocupats (16,4%).

Entre les diferents regions, Euskadi apareix com la comunitat autònoma amb un percentatge més elevat de persones que estan treballant busquen una altra ocupació, i representen el 34,8%. Del total de demandants d'ocupació d'Euskadi (273.233), més de 95.000 estan ocupats actualment.

Li segueixen les comunitats d'Aragó, Múrcia, Balears i Navarra, amb percentatges per sobre del 20%, enfront del 16,4% de la mitjana nacional. Contràriament, les províncies amb menors taxes de demandants d'ocupació ocupats són Toledo, Ciudad Real, Las Palmas i Orense, totes per sota de l'11%.

Finalment, l'informe de Randstad destaca que, segons l'activitat econòmica i en termes absoluts, ha descendit la xifra de demandants d'ocupació ocupats en agricultura, indústria i construcció, i únicament el sector serveis ha sofert un lleu increment (1.600, +0,3%).