×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El ritme de creació d'empreses es modera i augmenta un 0,22% en el tercer trimestre

En el tercer trimestre la constitució de noves empreses va augmentar un 0,22%, arribant fins a les 19.792 societats mercantils. Segons l'Estadística Mercantil del Col·legi de Registradors, aquest increment suposa una ralentització si ho comparem amb l'avanç de l'1,39% del mateix període del passat any.

Si bé és cert que el ritme de creació d'empreses s'ha estabilitzat per sobre de 94.000 operacions anuals, entre octubre de 2014 fins al mateix mes de 2015 s'han constituït un total de 94.438 empreses, un 0,68% més que en el mateix període de l'any anterior.

Per regions, la creació d'empreses va augmentar principalment a La Rioja (+16,2%), Aragó (+12%) i Catalunya (+10,5%). Contràriament, els territoris on ha disminuït la constitució de noves empreses són Navarra (-17,5%), Astúries (-13,8%), Castella i Lleó (-13,8%), Ceuta i Melilla (-11,9%), Galícia (-19,2%), Extremadura (-8,8%) i la Comunitat Valenciana (-7,2%).

Quant a l'extinció d'empreses, des del segon trimestre de l'any es ve produint un increment del nombre d'operacions, passant del 5,5% en el segon trimestre al 16% en el tercer, fins a les 4.891 operacions.

En relació a les operacions d'ampliació de capital, durant el tercer trimestre es van realitzar 6.803, i respecte al capital augmentat, es van desemborsar 6.686 milions d'euros durant el tercer trimestre de l'any.

Finalment, en la majoria de les comunitats autònomes es produeix un descens sostingut del nombre d'empreses declarades en concurs, reduint-se un 22% durant els últims 12 mesos, en relació al mateix període de l'any anterior.