×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La pujada salarial dels empleats per 2016 és de l'1,9%

L'augment salarial dels empleats espanyols per al 2016 s'incrementa en 2 dècimes respecte al percentatge registrat en 2015. Així es conclou en l'últim Estudi General de Compensació Total Mercer 2015, elaborat per Mercer Espanya, la consultora de Recursos Humans i Formació. En la mostra han participat més de 340 companyies on s'han analitzat les pràctiques i polítiques retributives de més de 737 llocs segons la seva funció i responsabilitats d'una mostra àmplia i heterogènia del mercat.

En comparació d'altres economies europees, Espanya ha registrat la menor pujada durant 2015, però la previsió per al proper any s'espera molt més homogènia per tot el conjunt espanyol en tots els nivells. Les dades previstes per 2016 són: directors generals (1,9%), directors d'àrea (2%), comandaments intermedis (2,1%), tècnics i titulats (2%), força de vendes (2%) i altres empleats (1,9%).

Per a aquest últim any, l'estudi conclou que els beneficiaris de la retribució variable a llarg termini sofrirà un descens, arribant al 42% en 2015, mentre que en 2014 era del 68%. D'altra banda, els beneficiaris d'incentius a curt termini es mantindran en el 97%.

El nombre d'empreses amb un pla de retribució flexible augmenta, passant del 12% en 2006 al 44% en 2015. Segons declaracions de Rafael Barrilero, soci de Mercer, “La implantació de nous sistemes de retribució flexible es va alentir lleugerament en 2014 després de la publicació del RD 16/ 2013 sobre cotitzacions a la Seguretat Social per la incertesa que ocorregués el mateix a nivell fiscal, la qual cosa finalment no ha ocorregut”.

D'altra banda, l'estudi observa que els beneficis més demandats pels llocs consultats són el segur metge i ajuda per a menjar, així com el xec transporti.

El nombre d'empreses que ofereix una assegurança de vida als seus empleats s'eleva al 79% de les empreses participants de la mostra, enfront del 77% registrat en 2014. I les assegurances de salut han pujat exponencialment des de 2006, quan solament el 56% de les empreses ho oferien, enfront del 71% actual. Les assegurances d'accidents es mantenen en el 78%.

La rotació en els llocs ha pujat lleugerament del 2% al 3%, mentre que l'absentisme laboral continua en augment. La mitjana de dies d'absentisme ha pujat de 6 en 2014 a 9 en 2015.